Yönetim Kurulu İzmir de Toplandı

Yönetim Kurulu İzmir de Toplandı

VİSAD’ın düzenli olarak yapılan Yönetim Kurulu toplantısı 21-22 Aralık 2009 tarihlerinde İzmir’de EGEVET tesislerinde yapıldı.

VİSAD Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreterin katıldığı yılın son toplantısında; geçen ay yapılan Danışma Kurulu toplantısı kararlarında sağlanan gelişmeler ve yapılanları değerlendirdi. Ayrıca “Veteriner Tıbbi Ürünlerin Tanıtım İlkeleri Kılavuzu Taslağı” üzerinde çalışılarak üyelere gönderilmek üzere son hali oluşturuldu. Bu kılavuzun 2010 yılında uygulamaya sokulması öngörülüyor.

Bunun dışında Bakanlıkça hazırlanarak ilgili paydaşlara gönderilen  “Veteriner Biyolojik Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği Taslağı”  üzerinde ayrıntılı olarak çalışılarak Bakanlığa gönderilmek üzere görüş oluşturuldu. Toplantıda önümüzdeki dönemlerde sektörün ihtiyaç duyacağı Veteriner Sağlık Ürünleri İçin GMP belgesi alınması konusunda yapılması gerekenler, VİSAD’a üyelik için başvurular ve gelecek toplantıda gündeme alınacak konular ele alındı.

Toplantıya ilave olarak VİSAD Yönetim Kurulu ile Genel Sekreteri diğer bölgelerde yaptığı gibi İzmir’de de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunarak veteriner sağlık ürünlerinin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde bilgi alış-verişinde bulundu.

Bu çerçevede; İzmir ilinde yeni göreve başlayan Bakanlık İl Müdürü Ahmet GÜLDAL makamında ziyaret edilerek sektörün sorunları, yapılması gerekenler, kontrol ve denetimlerin daha etkin yapılması konularında görüşme yapıldı.

Ayrıca veteriner biyolojik ürünlerin ulusal düzeyde kalite kontrolünden sorumlu Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü ziyaret edildi. Kurum müdürü Necdet AKKOCA makamında ziyaret edildikten sonra kurum yöneticileri, laboratuvar şefleri, konu uzmanları ve VİSAD yetkililerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda Başkan Dr. Burhan HACI; Kısaca VİSAD nedir? Strateji ve hedefleri nelerdir? Enstitünün VİSAD açısından önemi nedir? Neden İzmir’deyiz? Konularında kısa açıklama yaptı. Daha sonra enstitünün çalışmaları ile ilgili olarak kapsamlı bir sunum yapıldı.  Arkasından Aşı kontrol laboratuvarı ile kalıntı analizlerinin yapıldığı toksikoloji laboratuvarı yerinde görüldü.

Ertesi gün sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bir veteriner kliniği ve ecza deposu ziyaret edildi. Klinik sahibi Veteriner Hekim Selçuk KARAKÜLÇE hayvancılığın gerilediğini, sektörde daralma olduğunu, ilaç fiyatlarının sorun olduğunu, bakanlığın bu konuyu düzeltmesi gerektiğini, yaşanan sorunları bu güne kadar kimsenin sorgulamadığını, sorunları bundan böyle Bakanlık ve VİSAD’a ulaştıracağını dile getirdi.

Daha sonra 2009 yılı içerisinde veteriner hekimlerce kurulmuş  olan ve sadece üyelerine satış yapan Vetkoop Ecza Deposu ziyaret edilerek çalışma sistemleri, yaşanan sorunlar, yapılması  gerekenler konusunda veteriner hekim Ulvi Murat TUNCA ve veteriner hekim Doğan ENSİVRİ ile görüşülerek bilgi alış verişinde bulunuldu.

İki gün süren İzmir programı ATA FEN aşı üretim tesisi ziyaret edilerek sonlandırıldı.

Gerek resmi kurumlar ve gerekse sektörel kuruluşlara yapılan ziyaret ve görüşmelerden taraflar son derece memnun kalmıştır.